به گزارش همشهری آنلاین، تلسکوپ فضایی جیمز وب با ارسال تصاویری خیرهکننده نقش موثری در بالاتر بردن دانش نجومی داشته است.
ستونهای آفرینش
Pillars of Creation
یکی از نخستین تصاویری که تلسکوپ فضایی جیمز وب به زمین ارسال کرد، «ستونهای آفرینش» بود؛ یکی از جذابترین اهداف برای تلسکوپهای فضایی در طول تاریخ. «وب» نشان داد که تواناییاش در نفوذ به گرد و غبار کیهانی میتواند درک انسان از فضای عمیق را تغییر دهد؛ حتی آنهایی که پیشتر دیده بودیم. «ستونهای آفرینش» از گازهای میان اختری و ذرات کیهانی تشکیل شدهاند و در فاصله ۷هزار سال نوری از زمین قرار دارند.
کهکشان چرخ گاری
Cartwheel Galaxy
این ترکیب از کهکشان چرخ گاری که با استفاده از دوربینهای فرو سرخ نزدیک (NIRCam) و فرو سرخ میانی (MIRI) تلسکوپ وب گرفتهشده، یکی از زیباترین تصاویر بصری این تلسکوپ بهحساب میآید. این کهکشان بینظم، اطلاعات جدیدی درباره تشکیل ستارگان و سیاهچالهها به دانشمندان داده و نشان میدهد که چگونه در طول میلیاردها سال تغییر کرده است.
کهکشان شبح
Phantom Galaxy
این تصویر شگفتانگیز که با ابزار MIRI گرفته شده، قلب کهکشان مسیه ۷۴ که به کهکشان شبح نیز معروف است را نشان میدهد. وضوح بیسابقه تلسکوپ وب، گاز و غبار را با جزئیات چشمگیری به تصویر کشیده است و همچنین خوشه ستارهای هستهای در مرکز کهکشان را نشان میدهد. این منطقه که ۳۲ میلیون سال نوری دورتر قرار دارد، گنجینهای از دادهها محسوب میشود.
سحابی کارینا
Carina Nebula
سحابی کارینا که به عنوان «صخرههای کیهانی» هم شناخته میشود، یک زایشگاه ستارهای درخشان و زیباست که یکی از ۵هدف نخست تلسکوپ وب بوده است. پیش از تلسکوپ وب، هرگز نتوانسته بودیم داخل این چشمانداز غبارآلود کیهانی را ببینیم.
The Southern Ring
سحابی حلقه جنوبی
این سحابی که به آن «هشت انفجار» هم میگویند، یک سحابی سیارهای درخشان است که بهطور گسترده در صورت فلکی ولا قرار داشته و حدود ۲هزار سال نوری از زمین فاصله دارد.
مشتری
Jupiter
اگرچه تلسکوپ وب برای مشاهده فاصلههای بسیار دور ساخته شده است، اما میتواند به اجسامی بسیار نزدیکتر مانند نپتون و زحل نیز نگاه کند. اما این تصویر سیاره گازی مشتری را با جزئیات چشمگیری نشان میدهد.
نظر شما